Založ si blog

Pedofil v cirkevnom rúchu

Hádzanie všetkých do jedného vreca nám ľuďom ide. Ja neviem, či je to len touto dobou, lebo v inej som nežila. Ale moja nebohá babka vravievala, že ľudia boli stále tí istí. Boli aj ťažko pracujúci gazdovia, aj opilci, aj mravné ženy. Aj ľahké ženy. Vrajže kostolníčky sa sväto tvária len v kostole a inak si to všetko vedia pekne užiť.

A čo taký lekár? Och ach. Zabijak. A úplatkár.

Tak ako keď sa niekto náhodou dozvie, že som katolíčka (krížik nosím na krku len v jeseni spolu s kožennou bundou) – vždy zaznie výčitka čo s tými farármi pedofilmi.

No.

Týmto sa odseky zlejú. Každý človek na svete má slobodnú vôľu. Ak to mám personalizovať, je to úplne na tebe ako budeš žiť. Ži si ako chceš. Chceš striedať partnerov alebo mať desiatich naraz? Môžeš. Chceš zabíjať? Asi ťa potom chytia policajti ale je to tvoje rozhodnutie. Páchanie iných zločinov kýmkoľvek? …aj kýmkoľvek má slobodnú vôľu. Každý zodpovedáme sám za seba už teraz a to sa nezmení na veky vekov. Ale potom bude osobná rekapitulácia prísnejšia nami samými. To, že by sme nemali súdiť… to poznáme. Ale občas si pripomeňme ešte toto: čo zaseješ, to budeš žať. To príslovie pochádza z Biblie, z listu Galaťanom, 6. kapitola, 7. verš: Nemýľte sa! Boh sa nedá vysmievať, lebo čo človek rozsieva, bude aj žať.

Potrat Ježiša Krista

07.01.2019

Čo by sa stalo, ak by sa Panna Mária rozhodla ísť na potrat? Panna Mária je nepoškvrnené počatie. (Lurdy- počas 16. zjavenia 25. marca.1858 sa Bernadeta spýtala na jej meno, ale ona sa len usmiala. Otázku zopakovala tri razy, keď konečne zaznela odpoveď: „Ja som Nepoškvrnené počatie.“) Keď bol Adam a Eva v raji, predtým než zhrešili a boli vyhnaní z raja, Boh [...]

„Choďte už do čerta“, odkázal Ficovi či Dankovi Stanke

16.11.2018

Marta, Marta, staráš sa a znepokojuješ pre mnohé veci, a potrebné je len jedno. Mária si vybrala dobrý podiel, ktorý sa jej neodníme.

Mám sedem frajerov

15.10.2018

Ako áno, ako nie, nejak k tomu došlo. Je ťažké zmenežovať čas, ale s dobrým notesom, dobre ukrytým, sa to dá. Veď nie nadarmo sa hovorí, že dobrý klamár musí mať dobrú pamať. Preto ten notes… pamäť totiž zlyháva. A v tom notese musí byť zaznamenané všetko. Akože úplne všetko. Lebo keď štvrtýkrát hovoríte číslu 3 že vašu mačičku bolí laba je to [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

dusik

Mám vás rada

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 21067x
Priemerná čítanosť článkov: 2341x

Autor blogu

Kategórie