Založ si blog

Verím v Boha ale neverím v cirkev

Nový slogan tejto doby.

Blud.

Uvedomujem si svoj obrovský dar, že ja viem, že Boh existuje a tým pádom slovo verím je niečo menej. V mojom prípade teda. Ale o tom teraz nebudem písať. To len na úvod, aby ste vedeli, že tento blog, či článok, alebo čo, píše niekto, kto vie, že Pán Boh je. Sama so sebou sa o tom nemusím baviť. Prejdem k veci.

Boh ako najväčšie dobro a láska, akú si ani nevieme predstaviť, že by sme si vedeli vôbec niekedy predstaviť. Taký je. Skromne povedané.

Ak poviem, že verím v Boha, som súčasťou cirkvi. Pretože viera ma definuje. Teda ak verím v Boha, som cirkvou. Súčasťou spoločenstva všetkých ľudí, ktorí si dovolia povedať, že veria v Boha. Ak verím v Boha, a som súčasťou cirkvi, a som cirkvou, ako v cirkev môžem neveriť? Veď by som neverila v seba. Dá sa neveriť vo vlastnú existenciu? Nedá.

Tak buď v Boha neverím a tým pádom sedí veta, že neverím ani v cirkev. Ale ak verím v Boha, som cirkvou. Ak poviem, že neverím v cirkev, nebudem sa biť do pŕs, že verím v Boha. Lebo ak neverím v cirkev, nie som súčasťou cirkvi, nie som cirkvou, neverím v Boha. 

 

Potrat Ježiša Krista

07.01.2019

Čo by sa stalo, ak by sa Panna Mária rozhodla ísť na potrat? Panna Mária je nepoškvrnené počatie. (Lurdy- počas 16. zjavenia 25. marca.1858 sa Bernadeta spýtala na jej meno, ale ona sa len usmiala. Otázku zopakovala tri razy, keď konečne zaznela odpoveď: „Ja som Nepoškvrnené počatie.“) Keď bol Adam a Eva v raji, predtým než zhrešili a boli vyhnaní z raja, Boh [...]

„Choďte už do čerta“, odkázal Ficovi či Dankovi Stanke

16.11.2018

Marta, Marta, staráš sa a znepokojuješ pre mnohé veci, a potrebné je len jedno. Mária si vybrala dobrý podiel, ktorý sa jej neodníme.

Mám sedem frajerov

15.10.2018

Ako áno, ako nie, nejak k tomu došlo. Je ťažké zmenežovať čas, ale s dobrým notesom, dobre ukrytým, sa to dá. Veď nie nadarmo sa hovorí, že dobrý klamár musí mať dobrú pamať. Preto ten notes… pamäť totiž zlyháva. A v tom notese musí byť zaznamenané všetko. Akože úplne všetko. Lebo keď štvrtýkrát hovoríte číslu 3 že vašu mačičku bolí laba je to [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

dusik

Mám vás rada

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 21054x
Priemerná čítanosť článkov: 2339x

Autor blogu

Kategórie