Založ si blog

Mám sedem frajerov

Ako áno, ako nie, nejak k tomu došlo. Je ťažké zmenežovať čas, ale s dobrým notesom, dobre ukrytým, sa to dá. Veď nie nadarmo sa hovorí, že dobrý klamár musí mať dobrú pamať. Preto ten notes… pamäť totiž zlyháva. A v tom notese musí byť zaznamenané všetko. Akože úplne všetko. Lebo keď štvrtýkrát hovoríte číslu 3 že vašu mačičku bolí laba je to kurva nápadné. ,,To už si mi hovorila.“ Aj stretnutia sa dajú zladiť: prepáč ale nemám rada intímnosti na verejnosti… počkám ťa v našej kaviarni v našom rohu pri našom stole… prepáč odídem trochu skôr milujem ťa pa.

Taký blog by vás bavil, čo? Človek sa pri čítaní z chuti zasmeje, ponadáva, niečo „odkuká“.

Aký je rozdiel keď si partnera hľadám a keď ho už mám? V morálke myslím. Zmení sa človek? Je iný človek ktorý partnera hľadá, a keď ho nájde nie je ten istý? Dochádza k nejakej nadprirodzenej zmene tela, mysle a rozumu človeka? Alebo nebodaj jeho duše? Jasné že nie. Je stále tou istou osobou, tým istým človekom, s tou istou dušou, srdcom, morálkou. Isteže stav „single“ otvára svoje možnosti spoznať mnohých nezadaných ľudí. Ale ak niekoho začnem riešiť, je správne sa venovať len jemu. Aby som toho človeka vedel oceniť, prípadne neoceniť. Ako viem oceniť jedného spomedzi siedmich? Slabo. Amatérsky. Skusmo. Tomu človeku treba venovať jeho čas. V konečnom dôsledku človek menej času stratí.

Ženy o sebe rady hovoria, že vedia robiť naraz viacej vecí. Možno vedia, ale potom žiadna nie je urobená poriadne. Dobre urobíme jednu vec, ak robíme len tú jednu vec. Predstavte si chirurga. Dali by ste sa mu operovať ak by okrem vašej operácie na operačnej sále varil? Práve tak aj kováč, ktorý sedí blízko nákovy a všetku pozornosť venuje práci so železom: od páľavy ohňa mu chradne telo, musí zápasiť s horúcou vyhňou, buchot kladiva mu ohlušuje uši a oči upiera na vzor výrobku. Dôvtip sústreďuje na dokončenie svojich diel a nespáva, len aby ich dokonale vyzdobil.

 

Stať o kováčovi je Kniha Sirachovca, v minulosti Ekleziastikus, kapitola 38, verš 28. Ak by ste chceli pokračovať v čítaní 😉

Sústreďme sa v danej chvíli na jedno a buďme hrdí na svoju morálku.

Potrat Ježiša Krista

07.01.2019

Čo by sa stalo, ak by sa Panna Mária rozhodla ísť na potrat? Panna Mária je nepoškvrnené počatie. (Lurdy- počas 16. zjavenia 25. marca.1858 sa Bernadeta spýtala na jej meno, ale ona sa len usmiala. Otázku zopakovala tri razy, keď konečne zaznela odpoveď: „Ja som Nepoškvrnené počatie.“) Keď bol Adam a Eva v raji, predtým než zhrešili a boli vyhnaní z raja, Boh [...]

„Choďte už do čerta“, odkázal Ficovi či Dankovi Stanke

16.11.2018

Marta, Marta, staráš sa a znepokojuješ pre mnohé veci, a potrebné je len jedno. Mária si vybrala dobrý podiel, ktorý sa jej neodníme.

Verím v Boha ale neverím v cirkev

21.09.2018

Nový slogan tejto doby. Blud. Uvedomujem si svoj obrovský dar, že ja viem, že Boh existuje a tým pádom slovo verím je niečo menej. V mojom prípade teda. Ale o tom teraz nebudem písať. To len na úvod, aby ste vedeli, že tento blog, či článok, alebo čo, píše niekto, kto vie, že Pán Boh je. Sama so sebou sa o tom nemusím baviť. Prejdem k veci. Boh ako najväčšie dobro a [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

dusik

Mám vás rada

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 21006x
Priemerná čítanosť článkov: 2334x

Autor blogu

Kategórie