Založ si blog

Verím v Boha ale neverím v cirkev

Nový slogan tejto doby.

Blud.

Uvedomujem si svoj obrovský dar, že ja viem, že Boh existuje a tým pádom slovo verím je niečo menej. V mojom prípade teda. Ale o tom teraz nebudem písať. To len na úvod, aby ste vedeli, že tento blog, či článok, alebo čo, píše niekto, kto vie, že Pán Boh je. Sama so sebou sa o tom nemusím baviť. Prejdem k veci.

Boh ako najväčšie dobro a láska, akú si ani nevieme predstaviť, že by sme si vedeli vôbec niekedy predstaviť. Taký je. Skromne povedané.

Ak poviem, že verím v Boha, som súčasťou cirkvi. Pretože viera ma definuje. Teda ak verím v Boha, som cirkvou. Súčasťou spoločenstva všetkých ľudí, ktorí si dovolia povedať, že veria v Boha. Ak verím v Boha, a som súčasťou cirkvi, a som cirkvou, ako v cirkev môžem neveriť? Veď by som neverila v seba. Dá sa neveriť vo vlastnú existenciu? Nedá.

Tak buď v Boha neverím a tým pádom sedí veta, že neverím ani v cirkev. Ale ak verím v Boha, som cirkvou. Ak poviem, že neverím v cirkev, nebudem sa biť do pŕs, že verím v Boha. Lebo ak neverím v cirkev, nie som súčasťou cirkvi, nie som cirkvou, neverím v Boha. 

 

Potrat Ježiša Krista

07.01.2019

Čo by sa stalo, ak by sa Panna Mária rozhodla ísť na potrat? Panna Mária je nepoškvrnené počatie. (Lurdy- počas 16. zjavenia 25. marca.1858 sa Bernadeta spýtala na jej meno, ale ona sa len usmiala. Otázku zopakovala tri razy, keď konečne zaznela odpoveď: „Ja som Nepoškvrnené počatie.“) Keď bol Adam a Eva v raji, predtým než zhrešili a boli vyhnaní z raja, Boh [...]

„Choďte už do čerta“, odkázal Ficovi či Dankovi Stanke

16.11.2018

Marta, Marta, staráš sa a znepokojuješ pre mnohé veci, a potrebné je len jedno. Mária si vybrala dobrý podiel, ktorý sa jej neodníme.

Mám sedem frajerov

15.10.2018

Ako áno, ako nie, nejak k tomu došlo. Je ťažké zmenežovať čas, ale s dobrým notesom, dobre ukrytým, sa to dá. Veď nie nadarmo sa hovorí, že dobrý klamár musí mať dobrú pamať. Preto ten notes… pamäť totiž zlyháva. A v tom notese musí byť zaznamenané všetko. Akože úplne všetko. Lebo keď štvrtýkrát hovoríte číslu 3 že vašu mačičku bolí laba je to [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

dusik

Mám vás rada

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 20907x
Priemerná čítanosť článkov: 2323x

Autor blogu

Kategórie